DE TOEVOEGING VAN VETTEN
EEN BELANGRIJK ASPECT VOOR DE KWALITEIT VAN MELKPOEDER IS DE METHODE WAARMEE HET VET AAN HET POEDER WORDT TOEGEVOEGDAangezien magere melk en melkserum vetarm zijn, is het noodzakelijk om bijkomend vet toe te voegen aan de melk. De plantaardige oliën en vetten moeten toegevoegd worden volgens een percentage dat in verhouding staat met het gehalte aan eiwitten.
Het vet verstuiven op het poeder => vet poeder => verplicht de aanlengtemperatuur te verhogen om de vetten op te lossen en een homogeen mengsel te bekomen.
Een hoogstaand industrieel proces => duurder, maar elk vetbolletje is ingekapseld => het verkregen resultaat is identiek aan volle melk.
Geen aantasting van de bestanddelen bij hogere anlengtemperaturen.
Het kalf brengt de eiwitten eerst in de lebmaag, vervolgens de vetten in het darmkanaal. => Enkel bij het spray-proces kan deze volgorde gevolgd worden.
Bij hogere temperaturen (50°C en +), is de opname onmogelijk of worden de micronutriënten beschadigd.