HET PULMO GAMMA – EEN NIEUWE INNOVATIE MAMYLAC - Mamylac

HET PULMO GAMMA – EEN NIEUWE INNOVATIE MAMYLAC

EEN NIEUW HULPMIDDEL OM ADEMHALINGSPROBLEMEN BIJ KALVEREN TE BESTRIJDEN.

NA SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN (DIARREE) DIE VAAK EEN IMPACT HEBBEN OP DE VEEHOUDERIJ, ZIJN ADEMHALINGSSTOORNISSEN EN LONGZIEKTEN HET MOEILIJKST OM TE BEHEERSEN EN VEROORZAKEN ZE AANZIENLIJKE ECONOMISCHE VERLIEZEN.

WAT ZIJN DE OORZAKEN EN DE OPLOSSINGEN?

Ademhalingsproblemen worden meestal veroorzaakt door virussen (IBR, BVD, etc.), maar ook door bacteriële (Pasteurelle, Mycoplasma, etc.) of parasitaire infecties.

De manieren om ademhalingsproblemen te bestrijden zijn divers en hangen af van hoe ver de ziekte is gevorderd. 

  • Vanaf de eerste signalen van koorts bij het kalf is de thermometer het eerste hulpmiddel. 
  • De beheersing van de ventilatie van de stal door aanvoer van verse buitenlucht is ook betrokken bij het verminderen van ademhalingsproblemen. 
  • Een hele reeks andere meer specifieke maatregelen laten dan de ontwikkeling van een goede immuniteit bij het kalf toe: biestmanagement, vaccinatie, maar vooral een passende voeding!

Dit is waar Mamylac PULMO komt kijken; een extra hulpmiddel om ademhalingsproblemen te helpen voorkomen.

SNEL ZICHTBARE RESULTATEN…

De eerste effecten van Mamylac PULMO zijn zichtbaar na een gebruik van 7 tot 10 dagen. Deze effecten worden herkend door een vermindering van longziekten en bijgevolg een vermindering van medische behandelingen met meer dan 60%.

Testen uitgevoerd in Nederland op een bedrijf met Holstein-kalveren laten zien dat een betere immuniteit en verminderde ziekte de groei beïnvloedt en kan leiden tot gemiddelde dagelijkse winst in de orde van +3 tot + 12%.

In combinatie met onze tube ventilatiesystemen voor in de stal, is Mamylac PULMO DE oplossing voor de bestrijding van longproblemen bij kalveren.

HET PULMO GAMMA, EEN NIEUWE EXCLUSIEVE MAMYLAC INNOVATIE!

Het nieuwe PULMO gamma is gebaseerd op de formules van MAMYLAC en FORTIVO, gecombineerd met plantenextracten rijk aan vetzuren die helpen het immuunsysteem te versterken door de levensduur van witte bloedcellen te verlengen. 

Deze plantenextracten zijn sinds meerdere jaren bij Mamylac getest en deze testen hebben significante positieve effecten op ademhalingsniveau aangetoond bij kalveren, en dit getest bij ongunstige ventilatieomstandigheden.

HET MAMYLAC PULMO GAMMA EN ZIJN KENMERKEN