Over Mamylac - Mamylac

Over Mamylac

Mamylac is een familiale KMO gespecialiseerd in de fokkerij van kalveren, van de geboorte tot het spenen. Wij zijn een gespecialiseerd fabrikant die binnen zijn eigen productie-installaties bijna alle specialiteiten produceert die op deze website worden voorgesteld.

Mamylac biedt unieke producten, waarvan het ontwerp gebaseerd is op de persoonlijke ervaring met kalveren, op proefnemingen en het permanente contact met de fokkers. Dankzij de opvolging van referentie-uitbatingen, verfijnen wij het vakmanschap van de fokkerij dag na dag en verkrijgen we geavanceerde technische resultaten.

Het aantal geboortes van kalveren en de werklast stijgen voortdurend in de landbouwbedrijven. Wij bieden bijgevolg doeltreffende producten en technieken, die eenvoudig toe te passen zijn.

Indien u uw kalverfokkerij wenst te verbeteren of te vereenvoudigen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen vinden wij oplossingen op maat van uw behoeften.

Contacteer Mamylac
50 jaar ten dienste van kalverfokkerijen

1966

De eerste « zoogsystemen » verschijnen op de markt. Enkel melkpoeder met inkapselmethode
van het vet volgens het « SPRAY »-proces kan gebruikt worden aangezien het fijn is en aanlengbaar is bij 40°C.

1971-1981

Het automatisch zoogsysteem wordt getest met kalveren met het oog op de definitieve afstellingen
voor het gebruik ervan en de formulering van de melkpoeders. Dankzij een permanente analyse gedurende 10 jaar van het gedrag van een vijftiental kalveren, kunnen het systeem en zijn toepassingstechniek geoptimaliseerd worden.

1978

Na verschillende jaren van experimenteren, wordt Starti.Vo, het belangrijkste product uit het Mamylac gamma, op de markt gebracht. De kwaliteit van de eigenschappen ervan worden vandaag erkend door dierenartsen.

Gaston Dohogne creëert zijn eigen automatisch
zoogsysteem en vraagt een octrooi aan onder de naam « MAMY-Norma ».

1979-1989

Meer dan 150 MAMY zoogsystemen van de « eerste generatie » worden verkocht en opgevolgd.

1988

De onderneming Mamylac wordt gevestigd onder de naam Ets MAMY nv.

Gaston Dohogne positioneert zich als de enige Waalse specialist en fabrikant op het vlak van melkvervangers voor kalveren en als enige constructeur van automatische zoogsystemen in België.

1995-1997

Na een lange periode van onderzoek en enkwerk, herlanceren Gaston Dohogne en zijn zoon Christian de techniek van automatisch zogen. Ze creëren MAMY-Duo (2 melkpoeders) en MAMY-Tronic van de tweede generatie.

2006

Start van een nieuwe reeks praktische proefnemingen van het automatisch zogen uitgevoerd door Christian Dohogne.

2008

Christian Dohogne neemt het familiebedrijf over.

Ontwikkeling van de verkoop in Vlaanderen

2010

Lancering van de derde generatie MAMY na 2 jaar onderzoek gericht op de perfectionering en vereenvoudiging van het systeem

2013

Dankzij het succes en de verworven ervaring in België kan de verkoop in Nederland zich ontwikkelen.

2015

Modernisering van de installaties en investering in een volautomatische zakkenvuller met een productiesnelheid van 5 ton/uur.

2016

Mamylac wordt verdeler van Melktaxi en start met de verkoop van melkpoeders op de Franse markt.