Geschiedenis van Mamylac Galisha 16 juli 2024

MAMYLAC, bijna 60 jaar geschiedenis

Geschiedenis van Mamylac

MAMYLAC, bijna 60 jaar
geschiedenis

Visionaire voortrekker

In 1966 begon Gaston Dohogne, gedreven door een onwankelbare passie voor fokken, aan het avontuur van automatische kalverdrinking. Toen hij de eerste Franse "Louves" observeerde, zag hij het potentieel van deze innovatie en begreep hij het cruciale belang van controle.

Voortdurende zoektocht naar uitmuntendheid

Van 1971 tot 1981 wijdde Gaston zijn tijd aan het testen, aanpassen en perfectioneren van de automatische melkvervanger. Zijn inspanningen culmineerden in de creatie van de MAMY-Norma automatische verpleegster en de lancering van de StartiVo, het vlaggenschip van het Mamylac gamma. Tussen 1979 en 1989 werden meer dan 150 MAMY's verkocht, waarmee de reputatie van Mamylac op het gebied van kwaliteit en efficiëntie gevestigd werd.

Familieoverdracht en uitbreiding

In 1994 kwam Gastons zoon Christian bij het bedrijf en zorgde voor nieuwe energie en een vleugje moderniteit. Samen lanceerden vader en zoon nieuwe innovaties zoals de MAMY-Duo en MAMY-Tronic voedersystemen, die hun gedeelde passie voor het kweken weerspiegelen. In 2008 nam Christian de leiding van het bedrijf over en zette het familieavontuur vastberaden voort.

Focus op kwaliteit en modernisering

In 2013 verbreedde Mamylac haar horizon met een succesvolle verkoop in Nederland, een bewijs van haar streven naar uitmuntendheid. In 2015 moderniseerde het bedrijf zijn faciliteiten en investeerde in een volautomatische verpakkingsmachine, waardoor de productiecapaciteit toenam.

Strategische verschuiving

In 2018 maakt Mamylac een strategische stap door te stoppen met de productie van automatische melkvervangers en zich uitsluitend te richten op de productie van melkpoeder. Deze beslissing is gericht op het versterken van de expertise en efficiëntie van het bedrijf in haar kernactiviteiten.

De toekomst tegemoet

In 2024 zet Mamylac haar ontwikkelingsinspanningen voort door haar productiefaciliteiten aan te passen aan de groeiende vraag en haar merkimago nieuw leven in te blazen. Mamylac blijft altijd trouw aan haar streven naar uitmuntendheid en blijft zich inspannen om haar melkpoederformules voortdurend te verbeteren, zodat haar klanten gedurende haar hele geschiedenis verzekerd zijn van superieure kwaliteit.