DE TOEVOEGING VAN VETTEN - Mamylac

DE TOEVOEGING VAN VETTEN

EEN BELANGRIJK ASPECT VOOR DE KWALITEIT VAN MELKPOEDER IS DE METHODE WAARMEE HET VET AAN HET POEDER WORDT TOEGEVOEGD

Aangezien magere melk en melkserum vetarm zijn, is het noodzakelijk om bijkomend vet toe te voegen aan de melk. De plantaardige oliën en vetten moeten toegevoegd worden volgens een percentage dat in verhouding staat met het gehalte aan eiwitten.

Twee toevoegmethodes
Een eenvoudige en goedkope methode

Het vet verstuiven op het poeder => vet poeder => verplicht de aanlengtemperatuur te verhogen om de vetten op te lossen en een homogeen mengsel te bekomen.

De SPRAY-methode

Een hoogstaand industrieel proces => duurder, maar elk vetbolletje is ingekapseld => het verkregen resultaat is identiek aan volle melk.

De voordelen van de SPRAY-methode die exclusief bij Mamylac wordt toegepast
Een onmiddellijke aanlenging bij 40°C (drinkbare temperatuur)

Geen aantasting van de bestanddelen bij hogere anlengtemperaturen.

Een betere vertering bij de kalveren

Het kalf brengt de eiwitten eerst in de lebmaag, vervolgens de vetten in het darmkanaal. => Enkel bij het spray-proces kan deze volgorde gevolgd worden.

Een aanlenging bij een temperatuur die de toevoeging van micronutriënten toelaat

Bij hogere temperaturen (50°C en +), is de opname onmogelijk of worden de micronutriënten beschadigd.